Over MeetIn oud2019-04-16T14:21:29+02:00

Ons verhaal

Het begon allemaal…

In 2004 organiseerde oprichter Dirk Aleven, destijds student technische bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit in Groningen, voor een groep medestudenten een studiereis naar Mexico om daar meer te leren over kansen en mogelijkheden in het internationale ondernemerschap. Het werd een groot succes. Al snel na terugkomst bleek er ook onder Nederlandse ondernemers volop vraag naar goed georganiseerde, inhoudelijk sterke studiereizen naar opkomende economieën.

In samenwerking met een lokale Rabobank werd een eerste groep uitgenodigd, waarmee de oprichting van MeetIn een feit was. Gedurende deze eerste reis naar China deden de deelnemende ondernemers niet alleen veel kennis op over de lokale economie, maar breidden zij ook op bestendige wijze hun netwerk uit onder de overige deelnemers. Dit bleek voor zowel opdrachtgevers als deelnemers zo waardevol, dat in de jaren die daarop volgden het aantal reizen en bestemmingen alsmaar verder werden uitgebreid. Binnen enkele jaren behoorden hierdoor ook bezoeken aan Vietnam, India, Nepal en Brazilië tot de mogelijkheden. Later werden bestemmingen als Iran, Georgië en Oekraïne hier nog aan toegevoegd. De laatste twee bleken zelfs zo interessant, dat Dirk onder de vlag van zijn nieuwe bedrijf FoodVentures in beide landen tuinbouwbedrijven opende. Als gevolg van de buitenlandse activiteiten van Dirk nam collega Jasper Brommet het stokje als directeur van MeetIn over.

Dirk Aleven MeetIn

Jasper Brommet MeetInOndertussen werden met iedere reis het concept en de werkwijze verder aangescherpt. Door een in beweging zijnde wereld bleek dat juist ook vooroplopende economieën het Nederlandse bedrijfsleven een hoop te bieden hebben. Vanaf dat jaar werd dan ook aangevangen met reizen naar bestemmingen als Silicon Valley, waar naast internationaal ondernemerschap ook innovatie een centrale rol kreeg. Deze reizen inspireerden Jasper dusdanig dat hij een nevenfunctie aannam als commercieel directeur bij circulair bouwmaterialenbedrijf StoneCycling. Toen hij het hier dusdanig druk kreeg dat de tijd voor MeetIn in het gedrang kwam, nam collega Jolke Balt zijn rol als directeur over. Na talloze reizen naar de Verenigde Staten werd het aantal bestemmingen vervolgens opnieuw verder uitgebreid met innovatieve bestemmingen als Japan, Israël, Estland, Duitsland en last but not least, Nederland. Ook Jolke werd geïnspireerd door de reizen die hij maakte en waagde in 2018 de sprong naar het ondernemerschap bij Photo-Motion.

Voor de organisatie van deze reizen kan MeetIn – nu onder leiding van Wout Dingenouts – nog altijd bogen op een jong, nieuwsgierig en gemotiveerd team met ruime ervaring in internationaal zakendoen. Uniek is dat alle projectmanagers gedurende langere tijd in het buitenland gewoond en gewerkt hebben, waardoor zij het ideale aanspreekpunt zijn voor zowel de organisatie als de begeleiding van een buitenlandse studiereis. Bovendien kunnen zij zich als geen ander inleven in de situatie van Nederlandse ondernemers, ongeacht in welke sectoren deze actief zijn.

Zo zijn er in het afgelopen decennium onder andere reizen georganiseerd voor uiteenlopende groepen uit de agrifood, de maakindustrie, de retail, de zorg, het onderwijs en het openbaar bestuur. Daarnaast organiseren wij regelmatig reizen voor groepen die zijn samengesteld uit deelnemers met zeer diverse achtergronden. Grote opdrachtgevers als Rabobank, FME, BOVAG, Bouwend Nederland, StartupDelta en de Ministeries van OCW en Economische Zaken dagen ons voortdurend uit met nieuwe, verrassende ideeën en invalshoeken. Ook werken we met tal van kleinere partijen die graag samen met hun netwerk hun horizon verbreden. Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Aarzel dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. We laten ons graag inspireren door jouw situatie, vragen en wensen en staan altijd te trappelen om samen met jou nieuwe bestemmingen aan ons repertoire toe te voegen!

Wout Dingenouts
Wout DingenoutsDirecteur
‘Angst is maar voor even, spijt is voor altijd.’ Deze lijfspreuk heeft me altijd geïnspireerd grenzen op te zoeken en het onbekende te ontdekken. Ik woonde en werkte op de Balkan en leerde op een andere manier naar de wereld kijken. Deze periode heeft mij gevormd als persoon en verrijkt op professioneel gebied. Inmiddels zet ik mij in voor MeetIn en maak ik reizen met uiteenlopende groepen. Ik geloof sterk in leren met en van elkaar. Tijdens reizen probeer ik dat te faciliteren door samen plekken te ontdekken en het onbekende te omarmen. Want: angst is maar voor even, spijt is voor altijd.
Emile Hajema
Emile HajemaProjectmanager
De wereld van nu begrijpen. Dat is mijn streven als historicus. Het tekent me: altijd bovenop het nieuws, ambitieus en nooit verzadigd. Een volledig begrip van de wereld laat nog even op zich wachten, maar stil zit ik niet. Ik studeerde in de Verenigde Staten, werkte bij bij de Nederlandse Ambassade in Nieuw-Zeeland en was in Nederland bijna tien jaar werkzaam als accountmanager en coördinator van trainingstrajecten voor een opleidingsbureau. Tegenwoordig bundel ik mijn brede algemene kennis en internationale ervaring als projectmanager bij MeetIn.
Maaike Slotema
Maaike SlotemaProjectmanager
Het is altijd een van mijn grootste drijfveren geweest om mijn grenzen te verleggen. Letterlijk en figuurlijk. Het liefst ga ik naar bestemmingen die minder voor de hand liggen. Deze fascinatie begon tijdens mijn studie. Ik studeerde in Turkije en werkte op de Nederlandse Ambassade in Israël. Later woonde ik voor werk nog langere tijd in zowel Jordanië als Libanon. Die ervaringen hebben me geleerd snel te schakelen binnen verschillende lokale contexten. Wat me verder drijft is het klaarstaan voor anderen. Want juist door samen te werken zijn we in staat onze grenzen telkens weer te verleggen.